florenes.com
FORSIDE CHRISTIAN MAJ-LIN JENS MARTIN BAGHEERA TIL MINNE LINKER
FORSIDE VALPEBLOGG UNGHUNDBLOGG JAKTPRØVER VALPESHOW UNGHUNDFREMVISNING STAMTAVLE FORFEDRE
Velkommen til Bagheera's treningsblogg!
Her vil vi skrive litt fra dagene til Bagheera og hvordan vi trener og utviklingen vi har.
Dag: 2008.04.02
Dag -1:
Bagheera er på hjemmebesøk dagen før levering! Dette for å sette lukten sin i huset mens "Smaug" er med Christian på jobb. Maj-Lin og Bagheera koser seg hjemme og klarer å tisse 7 og større foretninger 4 ganger i løpet av dagen. Alle ute!

Milde grillpølser har blitt kuttet opp på forhand og ligger på benken til temperering. Plystresignalene som matmor lærte inn i valpekassa blir overført til innkalling. Det går så det griner!

Huset ble undersøkt i stort tempo. Ingen problemer med å toge inn i nye rom for å se hva som er der!

Når Christian kommer hjem fra jobb blir det litt ekstra liv. Nå skal alt som Maj-Lin har prøvd ut prøves omigjen. Men slik blir vel livet... :)

Vi trener også en rundt med innkalling. Den ene holder mens den andre løper fra og roper. De 2 første gangene ble det forsiktig traving, da det tross alt var litt nytt sted. MEN så var det full gallopp. Det er jo pølsebiter å hente! Ingen kommando ble gitt men bare plystring og bruk av navnet med lys stemme. etter 8 drag gav vi oss mens leken var god.

Så er tiden kommer til å hilse på den store dragen. Christian sitter i sofen med Bagheera på fanget mens Arco, en 11 år gammel Border Collie blir sluppet inn. Blikket Arco sender Christian sier mer enn tusen ord! Arco kommer bort og hilser og Bagheera blir plassert ned på gulvet og oppfører seg eksemplarisk. Går forsiktig bort og hilser på den store hunden. Så tar vi hundene ut og de hilser videre på plenen. Dagen ble avsluttet med en servering av husets spesial og med full mage og fult hode bare det hjem til en siste natte med gjengen ute hos Darre-Knudsen.


Dag: 2008.04.03
Valpelevering!:
For å gi valpekjøperene en god start på ny valpeperioden arrangeres det et valpekurs a 3 timer teori. Dete blir hold på Torbjørnsbu, der hvor Cecilie jobber.

Når det er ferdig henter vi Jens Martin hos Aslak og det bærer ut til Darre-Knudsen for henting.

Det blir transport hjem på Maj-Lins fang og vi er glad for at vi hadde presentasjonene for valpen dagen før.

Inne på rommet til Jens Martin finner vi en leke hund. Den blir angrepet etter alle kunsens regler. Vi smyger oss inn bak den, hopper og tar nakke tak. Når den ikke spreller lengre tar vi godt tak rundt livet på den og bærer den stolt inn i stuen.

Maj-Lin følger meg stolt inn i stuen og skryter av meg! Pedagogisk riktig å skryte av valpen når den stjeler lekene til guttungen?? NEI! God trening med tanke på bæring og apportering?? JA! :) Inne i stua bytter vi med en av Bagheeras leker og "Fluffy" blir reddet!

Alt roer seg og Christian sover på gulvet ved siden av buret. Det blir opp 2 ganger i løpet av natta men buret er tørt og fint! Vi har vært flinke!


Dag: 2008.04.04
Dag 1:
Etter å ha startet dagen i slåbrokk kl 05:45 har vi på følelsen av at dette blir en laaaang dag!

Vi starter dagen med å sende Jens Martin på skolen og kjøre Maj-Lin på jobb i byen. så bærer det ut i Stølsviga for opplevelsestur! Vel fremme oppdager vi at marsvin buret Maj-Lin hadde satt i forsete for å frakte den sorte panteren, medførte at vi nesten måtte ha boksåpner for å få Bagheera utigjen! Marsvin bur er for masvin!!!

Der ute blir det å oppleve et nytt sted. Forsiktig undersøkelse, holde seg i beina på Christian. Etter hver tør vi opp og begynner å løpe litt. Rart med sand under beina! Det går med noen pølsebiter go litt ros og klapp. Etter 10 minutter vender vi nesa mot bilen.

På vei hjem sitter vi i det store buret til Arco. Det blir litt skriking og uling. MEN heldigvis roer bagheera seg ned ved barnehagen på vei hjem og sitter rolig i bilen siste 500m og er rolig når han blir tatt ut. Helt topp!

Vel hjemme er det på tide med en liten tissepause og en halvtime på øyet.

Når vi våkner igjen er det tid får å oppdage at Arco synes ikke å ville dele alle skattene han har i kurva med Bagheera. Han knurrer og Bagheera tar signale og går bort.

Christian finner frem en rar leke med tau på! (En kong) Denne er kjempegøy å leke med og når jeg blir holdt og kongen kastet løper jeg fint ut og henter den! Bærer den tilbake til masse skryt og oppmuntring! kommer ikke helt tilbake til Christian enda, men det gjør ikke noe! Jeg er flink og bærer! Christian kommer bort til buret mitt og bytter kongen i en godbit! Jeg er med på leken!

Så er det tid for å opprettholde den gode vanen med å sove på dagen. Jeg blir lagt i buret, skriker og kjefter i 5 minutter mens han med hornene hvisker meg i øret. Til ingen nytte! Jeg får heller legge meg ned, og i skrivende stund ligger det i buret sitt og sover søtt!

Vi drømmer sikker om hvordan vi kan stjele alle skattene fra kurva til den sure Border Collien når han ikke følger med!

Da har vi vært ute et par tre ganger til. Flink til å rett ut å tisse etter mat/søvn og lek. Har ved 3-4 annledninger faktisk løftet venstre bakben når vi tisser. Ikke tvil om at det er hannhund vi har fått.

Har også lært konsekvensen av å ta løpefart å hoppe og bite Arco i nesa. Det ville ikke gamlefar ha noe av. (Så rart) Lillegutt ble kontant lagt ned med lyd og tenner. Reiste seg opp og pilte bort med halen mellom beina og en stakkarslig jamre lyd. Satt og så på i 20 sekunder og gikk pent bort og hilste som snille gutter skal. Var nok han med horna som var frempå igjen å visket han noe i øret... :)

Nå har vi bur trening inne. Har vært ute å tisse og lekt og da vi ble lagt i buret var det bare 10 sekunders klaging før han reiret seg og brummet. Den som sover synder ikke.. (iallefall ikke enda)

Første runde med halsbånd og førerline trening gikk bra. Det klødde litt, men ellers gikk det bra. Var gøy å bite litt i båndet og bære det. Litt dumt når vi tråkket på det og snublet. Apporteringsforsøket ute ble med at det var gøy å løpe etter, men når det ligger stille var andre ting gøyere. Tok en økt med leking med kongen inne for å ha litt drakamp for å øke lysten og erfaringen med å bite i kongen. Virker som det er litt rart materialet å tygge i enda...

Da har første runde med besøk vært her og reist igjen. Det var Nelly og Johan. De fikk en pose med griseører og det var skummelt! Noe som lukter slikt må jo være farlig! Det blir løpt rundt, bjeffet på, hoppet på, osv. Det ender med at vi brekker av en liten bit som Bagheera spiser, og da er det greit å hente den store biten. Dette var godt!

Nå venter vi besøk av Lise, Alexander og Lykke. Sistenevnte en border collie snuppe på noen få måneder. Vi gleder oss! En sort og hvit som vil leke! Ikke bare passe kurva si!

Når Lise og Alexander kommer er vi trøtt, lei og kald! Han blir plutselig redd for Alexander og når Lykke kommer hoppende skriker han når hun er på 2 meters hold! Dette var ikke dagen! Når vi har sovet litt i buret er det bare gøy med Alexander! Lise har godbiter i lommen så hun kommer også høyt på topp 10 lista.

Når natta kommer er det mor i huset sin tur til å ta valpe vakta. Vi sover fint fra 24.00 til litt over seks så det er veldig bra. Et par tre ganger i løpet av natta så klynka Bagheera men da Maj-Lin puttet handa inn i buret sovnet det stille igjen.

Dag: 2008.04.05
Dag 2:
Denne dagen starter med at vi finner Lilo, det ene marsvinet til Jens Martin, død i buret sitt. Bagheera fikk ikke mest oppmerksomhet da. Bur ble vasket og sterilisert med kokende vann og klorin. Lilo ble lagt i skoeske, med minnemynt og påskeliljer, og behørig begravd i hagen. Både store og små felte noen tårer da......

Formiddagen går med til å leke litt med fillene og kongen. Naboen satt på utsiden da vi skulle ut og tisse så vi ble presentert for Floyd og Aron. 2 irske settere. Floyd var litt skummel når han bjeffet. Men trygt plassert på fanget til Christian gikk dette greit.

Dagens første besøk var av Hilde og Elvira. Elvira ble plassert i hagen mens Hilde kom inn og hilste på. Elvira skal få litt mere tid til å venne seg til tanken på krapylet på toppen.

Dagens store begivenhet var turen til Tangen på hisøy sammen med Darre-Knudsen. Her fikk vi trent litt innkalling med alle 3 valpene. Det var stor gjennsynsglede, og de leket og sloss som de alltid har gjordt. Vi måtte også trene på å være stille når de voksne hadde kaffe pause. Hannhunden til tollef, har gips på beinet så han ble lagt i buret i bilen, mens Bagheera og søsteren ble lagt på hver sin jakke mellom beina på sine eiere. Her slappet de fint av og sovnet. Da pakket vi resten av jakka over de og de sov søtt. Selv om latteren satt løst da Tollef parodierte Otto Jespersens Baron Blod.

Vel hjemme igjen kom to av Jens Martins bestevenner, William og Fredrik, på besøk. Da sov Bagheera så snillere og mere stille valp skal du lete lenge etter. Han var borte og hilste på. Ble klappet og gikk og la seg igjen. 20 minutter senere voknet han med hornene! Da var det full fyr. En ullsokk ble avlivet på badet og triumferende brakt inn i stuen for videre avliving og fortæring. Jens Martin klarte til slutt å lurer tankene over på en anne fille slik at sokken ble reddet. MEN en god jeger gir seg ikke uten sverdslag, så på vei ut på badet ble Jens Martin frarøvet sokken igjen... I skrivende stund ligger vi å sover søtt...

Mor sover ettermiddagslur og vi sniker oss til en liten treningsøkt. Det er pølsebiter til belønning og det er stas! Etter litt repetisjon føler vi at sitten er såpass bra innøvd bare på armbevegelser at vi legger på kommando "sitt" 1/2 sekund før tegn. Dette fungerer utmerket 4-5 ganger og vi gir oss med det. Vi prøver ut om vi kan få til bevegelsesmønsteret på dekk bare med godbit, og det får vi til 3 ganger. 4 og 5 gangen spretter rumpa opp. MEN vi har jo ikke lagt til noe kommando ord enda så det gjør ikke noe.
Vi går ut for å trene litt ute. Vi går ut og leker med kongler. Disse underlige skapningene er rare å tygge på. De får en liten runde kjeft og blir tygget på. Men de stikker så rart i kjeften når han tygger på de... :)

Tilbake i hagen tar vi en tur med spade og rake for å fjerne møkk. Merklig nok står det en gordon setter valp oppi spaden på de 2 første forsøkene. Etter litt "diskusjon" blir vi enige om at dette ikke er en plass for en GS... Nysgjerrig følger vi med på runden og lurer fælt på hvorfor det blir kastet over gjerdet... Vi viser også interesse for Arco sin store fotball og leker et par ganger med å løpe etter den frem og tilbake over plenen. Plutselig sier nabo hunden "booofff" (bare så sørgelig som en 11 års gammel kald hund kan få til) da han vil inn. Da er konsentrasjonen blåst og vil stopper å leke med ballen.

En ting som iallefall var artig var slangen som det kom vann uta av da Christian skulle skylle spaden og riva... Halvbløt GS med eier finner ut at nå går vi inn... Her har vi krefter og mot (og dumskap) nok til å stjele lekebamsen til Arco fra kurven hans mens han ligger å sover med ryggen til oppi kurva. En vakker dag får tyven seg nok en smekk...

Kvelden gikk stort sett til å leke med lekene sine og slappe av.

Natta gikk bra. Siste dotur var kl 2400. Naboen hadde besøk som reiste kl 0200 og da våknet vi. Men han lurte fælt på hva vi gjorde på plenen i den kalde vinden midt på natta. Han skulle ingen ting. Løpt til døra og ville inn. Og inn bar det. Var litt urolig en 5-6 ganger men handa til Christian inn i buret gjorde susen. vi var opp kl 06.10 og tisset og full rundt 07.30, og da var det vaktskifte. Deilig å sove litt sammenhengende.

Dag: 2008.04.06
Dag 3:
Mens Arco og Maj-Lin sover og synder ikke, tar vi andre oss av syndingen. Vi tar fart opp i kurva til dragen og stjeler den store bamsen. Den blir avlivet og herjet med sammen med Jens Martin.

Vi får telefon fra Sandvigen Fyr om det er noen som vil leke. Vi vekker resten av familien. Mens familien gjør seg klar tar vi en luftetur sammen med Arco. De tisser side om side og dette går bra. Når Christian fyrer opp Arco til litt vill lek og kamp om den store fotballen setter Bagheera seg oppe på muren og ser på. Et klokt valg! På turen rundt huset tar han et ras innom Arco men Arco ser på han like før han når frem og kursen legges fornuftig om 3 grader babord og kollisjon og katastrofe unngås.

Nå er vi skikkelig på hugget så Sandvigen, "Here we come!"

Ute på Sandvigen gikk vi tur med den ene søsteren vår. Broder'n har brukket benet så han fikk være hjemme. Vi gikk tur ned på det fine gressområdet ved Sandvigen fyr. Her trente vi litt innkalling, utforsket det nye området, fant en gammel dau kråkevinge som Bagheera annekterte som sin. Skal si han kjempet for å beholde den.
Da vi kom tilbake til residensen til Darre-Knudsen var det tid for en treningsøkt med broder'n. Utrolig som han tar seg frem selv om bakbeinet er i gips. Glad og lykkelig gikk innkallingene som en lek.
Da treningen og litt leking etterpå var unnagjort fant de voksne ut at nå skulle vi sove! Det hadde de forøvrig hel rett i for det gikk ikke mer enn 3-4 minutter så gikk lyset.
Da lyset kom på igjen og vi hadde værtt litt ute i hagen å lekt, fikk vi leke i stuen. Her var det full rulle, GS, gips, griseører og leker i en lykkelig haug.

Senere på ettermiddagen kom Darre-Knudsen på middag til oss. Da ble det liv i stua igjen. Under selve middagen måtte vi ligge rolig i burene våre men etterpå fikk vi leke. Bagheera og søsteren lekte med et griseøre og søsteren hadde bust fra nesetipp til halerot nå hun hadde griseøret som hun skulle forsvare. Vi fikk med oss hjem en vinge fra en orrfugl. Så nå ser vi frem til en stille treningsøkt med fuglevinge for første gang. Denne kvelden sov vi godt. Det var mor i huset som skulle ha nattevakt, og vi sov rolig i den store metallburet på hunderommet. Var opp kl 0400 og 0600.

Dag: 2008.04.07
Dag 4:
Vi starter dagen med å kjøre Maj-Lin på jobb og kjøpe lever på Meny på Stoa. Skrikingen når vi blir puttet i buret i bilen og vi begynner å kjøre bli mindre og mindre. Når vi handlet på Stoa var vi stille når bilen ble forlatt og når Christian kom tilbake. Hva som skjedde i mellomtiden vet vi ikke...
Så bar det ut på vår første tur Stølsviga rundt. Vi parkerte og starter med å krysse den store "savannen". Der var både spurveflokker, stører fugl, sandkasser og mye spennende. Vi gikk litt på stranden, litt på svaberget, og Bagheera klatret og kløyv etter beste evne både opp og ned steinene til den store stranden. Da været var surt ble det bare til at vi gikk runden. Neste tilbake til bilen ble Bagheera stående å snuse på noe så jeg fikk 50 meter forsprang og fikk til en veldig bra innkalling på plystring. Fullfart med pølser som belønning.
Vel hjemme ble det griseørefest på restene fra igår. Nå tar vi skjønnehets søvnen vår og lader opp til ettermiddagen!

Dag: 2008.04.08
Dag 5:
Idag får vi besøk av Cecilie med 2 av Bagheeras søsken. Det blir mye leking og det var deilig å ligge å sove vedsiden av sine søsken igjen. Treningsmessig blir det litt innkalling, noe sitt og litt apport. Da christian skal ta bildet av Bagheera står han fint og uten å tenke seg om kommanderes det sitt. Og vips så setter Bagheera seg. Se bildet til høyre!

Dag: 2008.04.09
Dag 6:
I dag får vi også besøk av Bagheeras 2 søsken. Cecilie må plutselig i møte hele dagen og da er det greit å kunne komme på Toppen til valpepass. Mye leking og litt slossing. Da Christian kommer hjem blir det første økt med orrevingen. Bagheera er helt med på leken, men skjønner ikke helt dette med stand enda. Christian er ikke helt sikker på standen han heller, men oppskriften til Vibeke Skaar følges. Det er nok ikke løst på en dag dette...
I ettermidag skal vi ut og trene sammen med Cecilie og sine 2 valper og sammen med Kenneth og Frida. Så da er 4 valper samlet. Det ser vi frem til.
Det ble litt trening av innkalling, og mye lek. Det var gøy å se hvor fint de tok i mot Frida, søstra som de ikke hadde sett på en uke.

Dag: 2008.04.10
Dag 7:
Idag skjedde det noe som gjorde at arbeidet med orrevingen løste seg! Bagheera likte ikke å bli styrt under gårsdagens trening. Vi trente litt med bånd på for å begrense fremrusingen etter vingen. Det resulterte i at han neste ble redd den. Han ville ikke ha noe med den å gjøre. litt dumt egentlig.
Men idag skjedde det at når Maj-Lin, Arco og Bagheera var i gangen ramlet pinnen med vingen ned på gulvet. Maj-Lin var kjapp i tankegangen og kommanderte Arco "Apport!". Han apporterte vingen og da ble det liv i Bagheera. Når den store hunden kunne så skulle han også leke med den!
Nå vi da senere på kvelden skulle ut å trene sammen med Cecilie, fikk vi igang leken med vingen og BANG, der stod Bagheera i stand. Tøft å se hvordan den lille knotten plutselig bare huket seg ned og fryste! Jeg roste forsiktig, og han ble stående i 4-8 sekunder. Beveget så vingen litt og sa "ja" og frem han for. Vippet opp vingen og skrøt av han. Dette fikk vi gjentatt en gang til. Stand, rolig ros. "ja" uten å bevege vingen og han dro frem. Vips var vingen i lufta. Tredje gangen var han litt vanskelig å få i stand, så neste gang får han stå litt lengre og vi får avslutte før han sendes frem.
Fikk også trent innkalling med litt forstyrrelser. Cecilie tok ut mor og alle 3 gikk bort fra Christian. På 30-40 meters avstand trente vi innkalling. han kom som en kule! Dette gjorde vi 3-5 ganger. Avsluttet med å leke med søsteren. (Må snart lære meg navnene til valpene til Cecilie). Vil få skrivemåten riktig... :)

Dag: 2008.04.11-12
Familien skulle vært på Rauland på skitur med Idrettsskolen og Bagheera skulle vært hos Darre-Knudsen, men en hissig runde omgangssyke satte familien ut. Kun lufting og soving. KJEDELIG!

Dag: 2008.04.13
Familien har kviknet til og vi skal på tur i "Badeholla" på Sandviga. Her blir det full rulle med søsken og Tinka. Tinka er en Engelsk/Gordon Setter tispe som er 1 uke eldre enn de andre. Hun var litt forsiktig i starten men "tødde" rimelig god til etter 10 minutters lek. Vi fikk trent litt innkalling med provokasjon og forstyrrelser. Det gikk bra. Trente også på å ligge rolig i bilen mens de voksne drakk kaffe.

Dag: 2008.04.14
Første dag alene hjemme! Maj-Lin begynner jobb 10.00 og Jens Martin er hjemme fra skolen kl 13.00. Jens Martin er flink og lufter Bagheera 2 ganger. Jens Martin synes Bagheera hadde hylt endel når han skjønte at det var noen hjemme men han måtte være i buret sitt.

Etter at familien hadde vært på idrettsskolen bar det ut på gamle Natoanlegget på Hisøya for trening sammen med Tollef og søstra.(Vi venter på mail fra Cecilie med korrekt skrivemåte på søster og bror) Her fikk vi trent godt på innkalling og sitt. Fikk også trent rolig stand med orrevingen. Fikk klappet og roset forsiktig mens Bagheera stod som en påle. Dette var vi veldig godt fornøyd med!

Dag: 2008.04.15
Starter dagen med å følge Jens Martin mot skolen. Biler og sykler blir mindre skumle dag for dag! Nå bare registrerer vi de og går freidig videre. MEN den store vanndammen ved gamle brannbua er fortsatt mystisk. Er det valpe spisende monstre i den? Hvem vet....
På ettermiddagen er vi en liten tur på EB stranda. Det regner så vi tar bare en luftetur rundt kollen. Sniker litt på noen vadefugl og graver litt i sanden.
På kvelden er det sosialiseringstur igjen da vi er med opp på kunstgressbanen når Jens Martin trener fotball. ca 40 barnehender som klapper og koser..

Dag: 2008.04.16
Treningstur på EB med "Milli" og "Papa" er dagens høydepunkt. Vi tar innkallingen et hakk videre og legger inn ekstra forstyrrelser med å forsvinne ut av syne. Det fungere bra. Får en 5-7 lange fine innkallinger i stor fart. Får også trent en 2-3 fine innkallinger når de leker og vi løper hver vår vei og roper på egen valp. Prøver også å avbryte et returløp til de andre valpene, men det gikk ikke! :) Bagheera måtte innom Cecilie og "Milli" for å sjekke godbitene de koste seg der før han kom i god fart. Greit å være etterpåklok å tenke her skulle jeg ikke ha ropt, men that's life! Kan ikke treffe alltid...
Avslutter treningen med lek og morro. Bagheera og "Milli" er nede på stranda da de plutselig bestemmer seg for å ta et bad! Begge løper uti til midt på magen! Plasker og koser seg. Maj-Lin løper til bilen og henter et pledd. Vannet er kaldt og det er en "hutrende" valp som kommer på land. Vel hjemme blir det grundig tørking og mat og da går lyset!

Dag: 2008.04.17
Nok en dag hvor Jens Martin er flink og går hjem fra skolen for å være hos Bagheera. Han lufter både Arco og Bagheera etter tur. Så lenge Jens Martin synes dette er ok og morro så er det til stor hjelp for oss.
Vi kontakter Kenneth og Frida og blir enige om å ta en fellestur i Stølsviga. Her trener vi på å gå i bånd og vi leker og koser oss. Når vi så kobler på båndet igjen og skal gå en runde treffer vi på Tinka. Den samme valpen som vi lekte med ute hos Cecilie for ca en uke siden. Vi går pent tur sammen og slipper til felles lek nå vi kommer til det store jordet. De er så små enda at de løper ikke mer en maks 10-15 meter unna oss og her er ingen hekkende fugler så dette går bra selv i båndtvangen. Etter en liten stund får vi beskøk av en blandingsvalp på 12 uker. Den ble villig med i leken. Her lærte valpene at nå var det andre regler. Etter en stund reiste den valpen videre og Bagheera, Tinka og Frida fikk avsluttet med et rent setter treff.
Den kvelden var vi stille og rolige! Ikke mye futt igjen i batteriene...

Dag: 2008.04.18
Fredag og endelig helg! Sola skinner og Christian er tidlig hjemme fra jobb. Vi leker inne mens maten står til oppbløtning. Etter vi har spist bærer det ut i hagen for nødvendige ærend. Etter å bare ha tisset litt finner vi en stor pinne vi ligger å tygger på. Sikkert godt å tygge litt med tenner som klør... Etter en stund lurer jeg fra han finnen og når jeg setter pinnen i bakken foran Bagheera så fryser han i stand!!! Jeg blir litt forflamset og venter 3-5 sekunder, tar bort pinnen og roser forsiktig.
Litt senere mens vi fortsatt venter på større foretninger, finner vi enda en liten pinne å tygge på. Sola skinner og vi har jo ikke dårlig tid så vi får lov til det litt... Christian ser den litt større pinnen ligger på gresset foran Bagheera og vipper til den for å sjekke reflekser, jaktlyst, etc... Den går i pen bue et par tre meter bortetter plenen. Bagheera reiser seg opp går 2-3 steg mot den og når pinnen ligger død kommer en ny stand! Nå står vi som spikret i ca 15 sekunder. Da han står helt rolig velger jeg å løse han ut med "JA". Må ha 3 forsøk og han tar 4 byks og vips så har han pinnen! Ganske rådvill, hiver jeg meg på telefonen til Cecilie og får bekreftet at jeg tenkte riktig og dette er noe som heter synsstand. Vi blir enige om at hvis likt skjer innimellom så er det en glimrende annledning til å trene stand og ritualer på. Senere når det er overført til fugl kan vi luke dette bort. Kommer ikke til å frem elske "pinnestand", men dette er jo en atferd i hunden som er i ferd med å våkne så vi får styre dette så godt vi kan etterhvert.
Maj-Lins kommentar når hun hører dette er at vi er lurt og at hun ikke har så mange oppskrifter på marinert pinne... :)

I skrivende stund tar vi en liten haneblund i buret...

Dag: 2008.04.19
Far er ordentlig fyllesyk og sover store deler av dagen. Dagens happening for Bagheera er tur ned i Kolbjørsnvik for å hente Jens Martin hos William. Her blir det hilsning på mange barn og nye opplevelser av storsamfunnet og all dets rare oppfinnelser.

Dag: 2008.04.20
Søndag og solen skinner! Idag har vi dritt i buret som en tilbakemelding på eierenes teite forslag om burtrening og å tøye grensene. Var på do kl 00.30 og 03.25. Da det ble skriking igjen kl 05.00 valgte de voksne å tro at det bare var for kos. Idioter! Da vi ble sluppet ut rundt 0800 måtte vi også spy litt. Ligge nå å sover litt før vi skal på ekspedisjon sammen med familien Tengelsen til "Ausa". Dette er en fin plass hvor sjø-ørreten vaker villig vekk... :)

Dag: 2008.04.21
Natten gikk fint og "nebbet" ble langt da han skjønte at Christian skulle sove selv om han kom hjem fra jobb 0800. Litt skriking i buret kl 0900 men sov fint helt til 11.30. 3 og en halv time oppstykket søvn får holde...
Da naboen også er hjemme tidlig blir det kaffe i solveggen og leking med de store irsksetter gutta i nabohuset.
Senere på ettermiddagen etter at Jens Martin og Maj-Lin har kommet hjem skal vi på Myra med Idrettsskolen på sykkeldag. Bagheera blir med og kommer ikke til å være skeptisk til hverken unger eller sykler etter dette. Er litt nervøs når vi stiller oss opp ved første fotgjenger overgang, og finner det tryggest å ta en snarvei med Bagheera på armen over asfaltsykkelstien. Her er ingen fartskontroll og det sykles deretter! På den opphøyde plattingen hvor "kvinner og småbarn" var samlet ble det mye oppmerksomhet for en liten GS valp. Levergodbiter ble delt ut villig vekk og alt fra små barn til voksne av begge kjønn var bortom og klappet og koste. Sykler som kantet, barn med store hjelmer, kvinner med store solbriller, alt var bare morro. Når Cecilie hadde avsluttet opplegget, kom hun med "Milli" og "Papa" også. "Papa" hadde fått av gipsen idag så nå blir det spennende å se fremover hvordan han lærer seg til å bruke det benet også.

Etter at barn og sykler var kjørt hjem, reiste Cecilie, "Milli", Christian og Bagheera ut på Tangen for å trene. Det ble mange fine innkallinge i stor fart hvor begge valpene løp til hver sin eier. Vi gikk langsmed vannfasaden og valpene koste seg. En tur utpå flytebrygga ble deg også. Begge valpene løp villig utpå og fikk skryt og leverbiter. På vei tilbake til bilen fikk vi også provosert frem litt ulydighet fra "Milli" som ble korrigert og avsluttet med 2 flotte innkallinger. Dette var vi veldig fornøyd med. Ikke det at "Milli" valgte å gjøre noe annet, men at det ble korrigert og at "Milli" skjønte hva hun ble korrigert for og tok 2 flotte innkallinger rett etterpå. Så fort har hun ikke løpt på innkalling før! :) "De blir jo så grinete hvis man finner på ting på egenhånd så det er best å høre..."

Da vi kjørte Cecilie hjem lå Bagheera fint i buret i bilen uten en lyd mens det ble løst store verdensproblemer og drukket noen kopper kaffe.
Litt før 22.00 kommer det innkalling på sms fra "sjefen". Nå må du komme hjem for Bagheera skal ha mat! Og hjem bar det.
Vel hjemme ble maten fortært og det var tid for litt kveldskos. Nå ole lukkøye nærmer seg trenger vi litt kropskontakt og kos. Bagheera fikk også sansen for å sove søtt i skinnsofaen mellom pledd og puter. Han gryntet som en liten gris og snudde seg og koste seg veldig. Dette lærte han fort!!! Mon tro om han lærer å legge seg på pleddet på gulvet senere like fort.... ;) Litt rådvill og kald bar det ut for kveldens siste tissetur og kan vaklet rett i buret når han kom inn igjen.

Dag: 2008.05.04
Siden sist har det skjedd en hel masse!!! Så mye at ingen har hatt tid til å oppdatere treningsbloggen! Huff og Huff! Men hva gjør vel det når man har gode venner og en svigemor som jevnlig minner enn på det når man glemmer sine "plikter"! :)
Nå som sommeren har kommet for fult har det å stå i bånd i hagen vært et lite "trenings/tilpassnings" issue... Det er greit å stå i bånd, men fy så kjedelig det er! Ikke får man lov til å trimme rosebuskene, ikke får man lov til å spise på alt det rare man finner... Snegler, meitemakk, osv... Hvilken funksjon har de når de ikke er GS mat? Når det ikke er lov å hente litt løsmasse borte ved flaggstangen for å utjevne gressplene er det ikke lett å vite hva man skal gjøre. Mye nei og litt ja blir det, men nå begynner ting å bli bra.
Har i perioden også vært mye på tur og truffet noen andre hunder og mennesker. Begheera er litt forsiktig i møtesituasjoner men når han bare får 5-10 sekunder på seg så går det veldig bra. Viktig at man ikke går rett bort men heller setter seg ned , tar av solbriller og lar Bagheera ta kontakt. Dette er uvant for oss som er vant til en BC med en sterk 4'er i kontaktvillighet mot mennesker. Arco skulle vært papegøye han...
Treningsmessig så har vi forsterket innkallingen til også å gjelde kraftig plystresignal. Bagheera tverrsnur og løper alt han kan. Dette er vi veldig fornøyd med. Det fungerer (selvsagt) best når vi er på større områder alene og det er god avstand mellom Bagheera og oss.
Bagheera har hele tiden hatt "lett" for å sitte og velger selv å sette seg imange situasjoner. Dette har vi utnyttet rått i innløringsøyemed så sitt i mange situasjoner begynner å "sitte"...
Apportering av leker, treapport og metall går så det suser innendørs. Han spyttet ut gjennstandene i starten for å gjøre munnen klar til godbit. Etter litt justering og trening holder han når gjennstandene flott mens han klappes og strykes på halsen og på siden av hodet. Og slipper pent på "takk" kommandoen. Når han også var inne og stjal en teltplugg på kontoret til Christian mens Maj-Lin var opptatt i telefonen var det jo bare helt topp! Da ble antall gjennstander utvidet til også å gjelde metall.
Dekk bevegelsen er under full innlæring. Parallellt med Arco så hiver han seg ned etter godbiten. Vi har ikke begyndt å betinge noen kommando enda. Vil ha en kjapp dekk heletiden. Hvis man ikke gjør det "riktig" ihht Bagheera så bare legger han seg ned ved å "gå ned" med labbene. Det vil vi ikke ha så derfor venter vi med kommando.
Det har blitt mange timer ute hos familien Darre-Knudsen. Her leker vi så fillene fyker med både Papakeecha og Milwaukee. Bagheera synes også det er stor stas å få se mammaen sin igjen. Han har også hils på "onkel" Carlo og det har gått bra. Carlo synes ikke valpene er spesielt interesanne men logrer og synes det er greit så lenge valpene "oppfører" seg. Han har vel episoden frisk i minne om den gangen han "stod i veien" da banden på 12 valper skulle flyttes fra utegården og inn til mating. De tolv valpene trodde det var mor og vips så hadde han 12 valper på "spenejakt" under buken. Ikke rart han brummet som en tvinnotter!
Nå ser vi frem til å starte på dressuskurs og få litt forstyrrelser i treningen. Spesielt artig blir det å kunne utvide vennekretsen. Det blir nok litt ekstra trening slik at eierene mine kan bruke meg å vise med på kurset også.
Idag søndag, har vi vært på Tangen sammen med Arco og badet. Arco løper langt ut på dypet og svømmer etter pinnene mens Bagheera stod med vann til oppå magen og ventet. Tror det blir en liten baderotte i løpet av sommeren. Det er bra for svømming er god trening.
Vi fikk også trent mange lange og gode innkallinger og fikk også 2 innkallinger med "skjult" fører. Det var full pinne fra første frasparkt og stor lykke når han fikk se eier halvveis. Utrolig hva man gjør for noen små leverbiter. Stranden på Tangen er fin for en lite GS valpe når turboen slår inn og man bare MÅ rase noen runder rundt lekestativer, bord, gamle border colli hanner og eiere. Det er så sanden står alle veier.
I ettermiddag skal vi på kaffe besøk til en Irsk setter som heter Gai. Så nå ligger vi på plenen og tygger på det store fine beinet som vi fikk av "Mummu". Første dagen fikk Bagheera ikke lov å tygge på det store nye beinet før han hadde spist vanlig mat. Dette så han hadde litt i magen. Nå er det hans lille skatt ute på plenen. Han tygger og gnager og det er nok godt for tennene. Magen har vært helt fin!
Det blir nok mange fine treningstimer fremover i mai nå som gresset blir grønt og det blir varmere i både lufta og i vannet.
Ja og forresten så var vi i Grimstad på fredag og fikk andre sprøyten av valpevaksinen. Så nå er vi klar for den store verden! Vi veide 9.3 kilo, øyne, ører, hjerte, baller,microchip, pels og klør var helt i orden. Var litt ørevoks i den ene øra men det får vi bare følge med på. Men du så spennende det var å gå inn hos dyrlegen. Der var mange lukter og eier fikk seg en god latter da 1.5 meter GS valpe skulle gå over dørtersklen. Vi fikk tilslutt satt oss rolig på vekta og fikk også rast ned en feiekost med brett inne på undersøkelsesrommet. Denne ble undersøkt og avreagert på etter boka. Fikk også masse godbiter av "Damen med frakk" så dette var en positiv opplevelse. Det var også en hyggelig dame vi fikk hilse på på vei ut.

Dag: 2008.05.07
Siden sist har vi blitt veldig flinke til å kjøre falske alarmer ved døra når vi kjeder oss. Eierene gikk på den et par ganger og trodde jeg skulle ut. Men da jeg bare hadde mange prosjekter, sjekke tyggebeinet, sjekke marsvin bur, etc, ble de rimelig grinete... Nå går jeg på do etter klokka....
Det har blitt en fin treningstur på EB med Maj-Lin og Cecilie og flokken. Her ble det trent både apport, innkalling, lineføring mm. Idag 7.mai har vi vært på laaaang tur rundt i Kolbjørnsvik. Vi endte opp med å banke på døren til Tinka på St.Hans veien og Tinka fikk lov til å komme ut og leke. Vi fikk også hils på både Borsoi og en 11 års gammel Gordon Setter tispe.
Tidligere på dagen brukte vi mye kjeft på å finne ut hva i alle dager det var for et krek som stod i det lille buret på plenen. Han hadde både store tenner og løp litt rart.

Dag: 2008.05.08
Idag har vi vært på teorikurs! 3 lange timer hvor jeg måtte være stille og "bare" ligge å tygge griseøre og holde plassen min. Dette var ekstra vanskelig for Tinka var også i samme rom og vi kunne godt ha tenkt oss å leke isteden for å være stille!

I pausen fikk vi heldigvis lekt litt. Jeg ble også brukt til å demonstrere litt sitt og lek og enkel apport.
Ganske sliten bar det hjem til kveldsmat, og en god natts søvn.

Dag: 2008.05.09
Idag kom Jens-Martin hjem og slapp meg og og glemte meg i hagen. Her fikk jeg veltet grillen og gravd litt og jobbet litt med sangstemmen. Heldigvis kom naboen litt tidligere hjem så han fikk "fislet" til de voksne og etter litt hektisk telefon diplomati(klare enveis ordre) ble det orden i sakene.Da Christian kom hjem rundt halv 3 var det masse gøy og leking i hagen. Vi fikk også besøk av Hilde og Elvira så her ble det leking og pensjonisttreff!
Denne kvelden gikk uten de helt store utskeielsene...

Dag: 2008.05.10
Idag startet vi dagen med en tur til Tangen på Hisøy. Her var vi litt over 10.00 og hadde regnet med endel mennesker. MEN, her var ikke en eneste sjel! Fritt frem for lille turbo!
Her trente vi både innkallinger, apportering, bading og leking med den store helten, Arco. Endel av dette ble filmet.
På vei hjem ringer Cecilie og lurer på om vi har noen planer for dagen. Hun trodde oss nesten ikke da vi sa vi var ferdige med dagens første økt! Vi avtalte at hele familien skulle komme på besøk.
Eierene mine fikk kjøpt inn noen "kompostbinger" og har nå stengt av hagen slik at vi valper ikke kan trimme eierene våre med å løpe frem på gårdsplassen lengre...Etter en times diskusjon med "ja, men dette blir ikke pent..." og "Ja, men f..., det må da være solid nok!" så ble de voksne enige om en gyldenmiddelvei og nå er vi sperret inne.. Masse god plen å leke på. JIPPI!
Etter en lang koselig dag med masse leking og besøk av Sandvigen klanen, så sovnet ikke Bagheera, han svimet nesten av. God og mett, ferdig luftet, segnet han om i sofaen med et velkjent grynt...

Dag: 2008.05.11
Idag ble vi bare hjemme og koste oss i innheiningen. Vi fikk besøk at Cecilie og Mie, med valepene og Keweenaw(mor). Barna koste seg og valpene lekte. Da jentene skulle lekte med dukkehus og masse smådelere, så laget vi en egen liten innheining til de midt på plenen under en parasoll. Her fikk de være i fred og valpene fikk ikke spist små plastdeler. Dette fungerte supert!
Innimellom lekte Mie og Eirin med valpene. Her koste de seg ordentlig alle sammen. Når bateriene var tomme la valpene seg til å sove under bordet. Bagheera synes det var som å komme til himmelen å kunne sove inntil en annen. Dette tror vi han savner endel fra valpekassa. Den gamle gnieren av en Border Collie, Arco, vil ikke dele kropsvarme med Bagheera om det så snødde i helvete! Et sted går grensen! Så Bagheera koste seg godt sammen med både søster og mor.

Dag: 2008.05.12
Idag er det fotball trening og stas å være med Jens Martin på trening. Da blir det mange barn som hilser og klapper på meg.

Dag: 2008.05.13
I dag var det "fest" hos Darre-Knudsen igjen! Jippi! Kl 19.00 bare det ut til Sandvigens pynt og "fest". Francine og Morten, eiere av pappa til Bagheera var på besøk. Det var litt skummel å hilse på den store GS'en som laget så mange rare lyder! (Nå vet vi hvor Bagheera har det fra... :) ) Etter møte med faren var det full fest og stormende lek med "Papa" og "Milli" samt halvsøsteren "Pastis" som også var på besøk.
Vel hjemme, var det to store munnfuller med tørrfor og så sjangle utslitt i buret!

Dag: 2008.05.14
Huff, det er slitsomt å være på fest! Store deler av morgenen ble brukt til å sove og slappe av etter kveldens strabaser! Litt trening i hagen ble det på ettermiddagen. Ellers en rolig dag.

Dag: 2008.05.15
Ny dag og nye muligheter! Jens Martin kommer tidlig hjem fra skolen og lufter meg og holder meg med selskap til de store kommer hjem. Dette er koselig!
På ettermiddagen bar det avgårde på valpekurs! Jippi! Noen kjente og flere ukjente valper som vi etterhvert ble veldig fortrolige med. Det ble leking med gjennstander, innkallinger, tannvis og masse godbiter og skryt. Lineføringe gikk som en drøm. Ikke noe problemer med konsentrasjonen her i gården! Gikk lett 10 meter, helomvending og 5 meter tilbake uten å vike med blikket en gang! Nå var eier storfornøyd!
Det var gøy å leke med noen andre en den vanlige gjengen! Her var også store gutter! En som hadde rukket å bli 6 mnd allerede. Han var det gøy å tøffe seg litt på...
Vel hjemme var det ikke mye strøm igjen på batteriene, så kvelden var ganske rolig.

Dag: 2008.05.16
Idag kommer Jens-Martin hjem tidlig og holder meg med selskap. Blir vel muligens en tur til Tangen eller liknende. I morgen på 17 mai kommer Darre-Knudsen på fest så da blir det full rulle igjen. Livet er en stor fest! Skal bli spennende å se hvordan vi takler kanonene i byen når de skal skyte 17.mai velkommen eller hva de nå gjør! God 17 mai alle sammen!

Dag: 2008.05.17
17.mai startet 06.50. Da gikk alarmen og vi rakk og tisse og komme oss inn igjen før saluttene fra byen smalt avgårde kl 07.00. Med MTV på godt volum og enkel aktivitet i stua ble ikke smellene registrert engang. Da en uvarslet salutt gikk senere på dagen var det heller ingen reaksjon. Bedre føre var enn etter snar. 17.mai ble en lang dag da Bagheera ble værende hjemme mens familien var i byen og på skolen på ettermiddagen. MEN kl 18.00 rullet familien Darre-Knudsen inn på tunet og det var klart til nye fest i hagen. Utslitt etter en lang dag tumlet vi i seng rundt midnatt. Da var besøket sendt hjem i taxi.

Dag: 2008.05.18
Etter en rolig starte på dagen var det klart for tur med hele familien og resten av valpekurset. Det ble en lang skogstur med masse lek, litt trening og mye morro. Vi parkerte ved Stampefoss og turen gikk inn til Gjennestad Kjenna. Det ble en passelig lang tur inn. Det var 10 voksne, 7 barn og 7 valper på tur. På veien møtte vi både folk og hester. Inne på Kjenna ble det både trening, lek og rolig trening. Det kjedeligste var de 40 minuttene hvor de voksne hadde teori og vi hunder måtte ligge rolig...
På vei tilbake tok vi en annen vei og da ble det mere gange på mindre stier enn på den traktor veien vi gikk inn til Kjenna.
Da vi kom hjem var det tid for en liten halvtime på øye før det nok engang ble liv i huset med besøk av mor og søsken. Etter at besøket var reist var det tid for en lengre hvil. Det tar på å leve "party" livet! Men sove kan vi gjøre når vi blir gamle.

Dag: 2008.05.19
Idag kommer Jens-Martin hjem for å passe og lufte meg.
Første rapportene går utpå at dette gikk bra men at Jens Martin blør etter å ha blitt bitt i leppa. Pingle! Er man med på leken osv...
Det gikk bra med leppa!
På kvelden var vi med Jens Martin på fotballtrening. Mye sosial omgang. Var en liten tur i skogen og lekte med mine søsken.

Dag: 2008.05.20
Tirsdagen gikk uten de helt store hendelsene. Var grytidlig oppe og eierene mine reiste allerede kl 0700. Men de var tilbake rundt 1400 så dagen alene ble ikke så lang. Det ble litt trening inne og eller noe lek i hagen. Vi begynner å få ordentlig dreisen på graving! Nå er det plass til en hel 10liters bøtte oppe i hulle i hagen! Øvelse gjør mester!

Dag: 2008.05.21
Idag ble fruen i huset grinete! Hun satt i sofaen mens Bagheera lå på gulvet og tygde bein. Hun ble var en litt uvant lyd og samtidig oppdaget vi at jeg (Bagheera) hadde byttet tak fra tyggebein til sofaen. Den rare lyden var tenner som perforerte skinnet på hjørnet av sofaen. Skal si hu blei grinete!!! Huff og huff!
Idag fikk vil også registreringsbeviset fra Cecilie. Det hadde vært et par tre ganger tur retur NKK. Tilslutt klarte de å få det riktig.
Maj-Lin og Cecilie var en tur på Tangen og trente og tilbakemeldingene var veldig bra. Bagheera hadde gått nydelig fri ved foten og fruen var stor fornøyd!
Vel hjemme var det leking i hagen med søsken og Arco.
Da kvelden kom synes ikke Bagheera det var så mye å ta på vei for det med sofaen. Den begynner å bli altfor trang uansett så den bør byttes. Familien lo høyt da Bagheera smalt i gulvet etter å ha vridd seg litt i sofaen. Han begynner å bli lang nå slynglet!

Dag: 2008.05.22
Idag blir det hjemme dag med Maj-Lin og valpekurs på kvelden. Slik går nå dagene... :)